Lucky Lipstick

Røde lepper er virkelig i skuddet nå, og har vært det en stund. Jeg personlig synes ikke det finnes noe mer stilig enn knallrøde lepper kombinert med enten en typisk "pin-up-eyeliner" eller smokey eyes.

Her er noen tips til hvordan DU kan få perfekte røde lepper!

Først og fremst er det viktig å velge riktig rødfarge til leppene dine. Det nytter ikke å følge trendene når du skal velge hvilken rødnyanse du skal bruke, for det er viktig at du velger en nyanse som matcher deg og din hudtone - hvis ikke kan du ende opp med å se ut som du skal på karneval!

Her er en tommelfingerregel du kan følge for å velge riktig farge:

  • En rødfarge med blå undertoner får porselenshvit hud til å gløde.
  • Rødt med et hint av fuksia eller fiolett får mørk og naturlig rødlig hud til å stråle.
  • Rødt med et snev av oransje eller brun passer perfekt til olivenhud.

Som du kanskje vet, synes det veldig godt om man gjør feil når man legger på knallrød leppestift - derfor må den legges så perfekt som  mulig. Slik gjør du det:

  1. Ta først på litt leppepomade slik at leppene ikke er tørre når du legger på leppestiften. Hvis leppene dine er tørre når du tar på leppestift, blir ikke resultatet så bra. Husk å tørk av det overflødige av leppepomaden med litt papir, hvis ikke sitter ikke leppestiften på leppene, men "sklir av" på grunn av fettet i leppepomaden.
  2. Dekk deretter leppene med en leppeprimer (det går også helt fint an å bruke en vanlig primer for ansiktshud). Primeren gjør at leppestiften sitter lenge, slik at du slipper å påføre et nytt lag så ofte. Har du ikke primer er det ikke så farlig, du kan få et flott resultat likevel!
  3. Til slutt påfører du leppestiften. Pass på at laget blir jevnt, og hvis du bruker lipliner så husk at leppestiften skal oppå liplineren, men ikke utenfor! Bruk gjerne en pensel til å påføre det første laget med leppestift for bedre presisjon, og for å jobbe inn fargen bedre i leppene. Press eller kyss så på et papir for å fjerne det overflødige, før du legger på enda et lag med leppestift. Avslutt gjerne med litt gloss på midten av leppene for å gi inntrykk av fyldigere lepper.

Et godt tips til slutt: Hvis du bruker lipliner, så bruk en lipliner som matcher den naturlige fargen på leppene dine, og ikke leppestiften! Da kan du bruke liplineren til alle typer leppestift, og du får ofte et mye penere resultat med en lipliner som matcher din naturlige leppefarge enn en som matcher leppestiften. Unntaket er når du bruker leppestift med sterk farge, da ser det bare rart ut hvis liplineren ikke matcher leppestiften din! Husk uansett å gni/duse ut liplineren på leppene for en penere overgang.

Denne guiden til perfekt leppestift kan du brukes uansett hvilken farge og type leppestift du bruker:)

Her er en film som viser hovedtrinnene i å legge på leppestiften perfekt!

Nå er det bare å pynte seg, jenter!

2 kommentarer

Cissi

15.mar.2011 kl.21:50

Kjempebra tips! :D Skal ta det med meg videre, love uu <3

Joni

16.mar.2011 kl.19:16

Så bra du likte det! Glemte i første omgang å si at når man bruker rød leppestift/knallfarget leppestift, bør man bruke lipliner som matcher leppestiften, og ellers bruker man en som matcher leppefargen:) Har fiksa det nå da, men bare så det er nevnt her også, hehe!:p

Skriv en ny kommentar

hits